Diamond Painting met vierkante diamantjes

Diamond Painting - vierkant

Diamant painting: "schilderen" met vierkante diamantjes - steentjes

 

    

diamond-painting-vierkante-steentjes.jpg

 

Steentje pakken - Steentje op stof drukken - Klaar! 

Het resultaat is schitterend (letterlijk) en prachtig!

Vierkante steentjes hebben meerdere kanten, waardoor het licht er op een andere manier door weerkaatst wordt als bij ronde steentjes. Ronde steentjes zijn makkelijker te plaatsen, omdat rond altijd past. Bij ronde steentjes blijft altijd een gedeelte van de stof zichtbaar. Bij vierkante steentjes is het de bedoeling dat je ze mooi tegen elkaar plaatst. Daardoor blijft er in de tekening geen stof meer vrij. Deze wordt helemaal door de diamantjes bedekt. 

Dat mooi naast elkaar plaatsen vraagt wel enige handigheid. Als je het nog nooit gedaan hebt met vierkante steentjes, en je zou een groot en prachtig stuk willen maken, willen we jou toch aanraden vooraf even te oefenen met een klein pakketje, zodat je het "in de vingers" krijgt. En dan kan je aan het grote, prachtige stuk beginnen...

 

Inhoud van een pakket Diamond Painting met vierkante steentjes:

- een stevige stof met symbolen waarop je de bijhorende kleur diamantjes plaatst.

- symbolenlijst (de kleurlegende) met kleurnummers staat op de zijkant van de stof.

- zakjes (vierkante) steentjes in verschillende kleuren, die elk een nummer hebben

- plastic bakje

- blokje was

- pen

- pincet

- Nederlandse instructies

Voorbeeld van een willekeurig (klein) diamond painting pakket met vierkante steentjes:

diamond-art-inhoud-500.jpg

 

Prijzen:

Zijn afhankelijk van het formaat van het afgewerkte stuk.

 

Werkwijze Diamond Painting met vierkante steentjes:

Op de stof zit een speciale plakstof met daarover een laag beschermende folie. Trek die folie er een stukje af, zodanig dat een deel van het patroon kan bewerkt worden.

Tip: De vierkante steentjes moeten wel mooi tegen elkaar geplaatst worden of het loopt fout. Het is daarom aan te raden bij de eerste rij een lat te leggen en daar de steentjes tegen te plaatsen. Iedere volgende rij wordt tegen de vorige rij geplaatst.

Op de stof staan langs de kant alle symbolen die voorkomen in het model met daarbij een nummer. Dat nummer stemt overeen met een kleur van de bijgeleverde diamantjes. Er kunnen meerdere zakjes met hetzelfde nummer (dezelfde kleur) in een pakket zitten. Sorteer alle kleuren voor je aan het plaatsen begint.

Giet een gedeelte van de eerste kleur die je gaat gebruiken in het bakje en schud er zachtjes mee heen en weer. De steentjes komen dan bijna allemaal vanzelf met de goede kant naar boven te liggen.

 

Pincet of pen met was gebruiken?

Bij ieder pakket is zowel een pen met was als een pincet meegeleverd. Je kiest zelf welk van de beide je gebruikt. Bij ronde steentjes ben je genoodzaakt de pen met was te gebruiken maar vierkante steentjes kan je ook oppakken met een pincet. De ene vindt de pen makkelijker in gebruik, iemand anders gebruikt liever het pincet. Test ze gewoon allebei uit en gebruik wat jij persoonlijk het beste vindt.

Bij het pincet is geen verdere uitleg nodig. Je pakt er gewoon je diamantjes mee op en drukt ze op de juiste plaats op de stof.

07-diamond-art-kind-maakt-het-pakket-300.jpg

 

De pen met was:

Het bijgeleverde blokje was, is bedoeld voor gebruik met de pen. Er zit een beschermend laagje over. Maak dat een stukje los, druk de pen licht in de was en sluit het laagje weer. 

"Prik" met de pen op een steentje in je bakje. Het diamantje zal er aan blijven hangen. Druk het op het bijhorende symbool op de stof. Als de pen de steentjes niet meer gemakkelijk opneemt, druk je ze terug even in de was en kan je weer verder. 

Als je er enkele hebt geplakt, druk je ze nog even aan met je vinger. Ondertussen kan je er ook even voorzichtig over wrijven zodanig dat eventueel achtergebleven was verwijderd wordt.

 

Opbergen voor later:

Om het werk op te bergen voor later, doe je de folie er terug over zodat de kleefstof op de stof ondertussen niet uitdroogt. Als je herbegint en er zit nog was opgedroogd en versteend in de pen, prik er dan in met een kopspeld of naald, zodat het door de pen valt (de steel is hol).

 

Het Nafra-team wenst je veel plezier met je nieuwe hobby!

 

Kies hier je pakketten Diamond Painting met vierkante steentjes.

 

Liever ronde steentjes gebruiken?  

diamond-painting-300.jpg

Naar de collectie Diamond Painting met ronde steentjes.