borduurpakketten, knooppakketten en diamond paintings

Een heks van een schoonmoeder?

Nafra Handwerk - Geschreven op 05.10.2017

Een heks van een schoonmoeder  

Heb je een schat van een schoonmoeder?   Prijs jezelf dan heel gelukkig!   :-)  

Of zit je opgescheept met een exemplaar van de bemoeizieke soort?  Zo eentje waarvan je al op voorhand weet wat ze nu weer zal te mekkeren hebben, iedere keer wanneer ze bij jou op bezoek komt, of jij bij haar? 

Weet ze altijd alles best?  

Laat je jou op alle mogelijke manieren voelen dat je niet goed genoeg bent voor haar perfecte zoon? Dat je niet geschikt bent als moeder van haar kleinkinderen?  

Kan ze jou perfect zeggen hoe jij je leven moet leiden?  

Weet ze beter dan jij wat je wil en wat je nodig hebt?  

Doet ze het altijd “voor je goed”?   

Wil ze maar niet uit je hoofd? Zelfs dagen op voorhand, voor ze langs komt al?

Weet je nu al dat de commentaar na het bezoek nog weken lang in je hoofd zal blijven nazinderen?

Zal je belangrijke dingen vergeten te doen omdat je nog te zeer met haar verwijten in je hoofd zit? Je dochter vergeten op tijd van de balletschool te halen? Bij de krantenwinkel vergeten langs te gaan om dat o zo noodzakelijke boekje op te halen voor het schoolproject van je zoon? Ze moest het weten, heeft ze weer verse munitie…

Ben je bang dat je je onverwijld naar de afhaalchinees zal moeten begeven omdat je er even niet meer aan dacht je eigenlijk aan het koken was?

Want wie loop je gegarandeerd tegen het lijf, pal voor de deur van de Chinees, net als je op het punt staat, je naar binnen te reppen? Juist! Je ziet haar denken: “Ze is nog te lui om te koken ook”

Krijg je al zin in een emmer valium?

Maak komaf met die hardnekkige schoonmoeder voor het helemáál uit de hand loopt…

De enige manier om ongewenste gedachten uit je hoofd te bannen, is te zorgen dat je zo geconcentreerd met iets anders bezig bent, dat er gewoon geen plaats meer is voor ongewenste schoonmoeders, of andere irritante gedachten.

Je zou van 1 tot 100 kunnen tellen en omgekeerd. Maar dat gaat na een paar tellen over op routine. En dan dwalen je gedachten toch weer af naar diegene waar je niet wil aan denken. Op die manier helpt dat tellen ook niet echt.

Toch kan je met tellen ook iets heel leuks doen. Iets waar je nadien nog iets heel moois aan overhoudt. Iets waar je nog jarenlang plezier van zal hebben. Iets wat geïnteresseerde vragen en bewondering oplevert, van mensen die het wel goed met jou menen. Mensen die het fijn vinden, als ze zien dat jij je goed voelt.

Bij Nafra vind je een massa van dergelijke dingen… Pakketten om symbolen te tellen, in kruisjes over te brengen op je stof, en ondertussen nog eens te tellen,… Als je vergeet te tellen gaat het fout. Dus… terwijl je een telpakket maakt MOET je concentreren op datgene waar je mee bezig bent.

De onvermijdelijke bijwerking is dan… Er is gewoon geen plaats meer in je hoofd voor mensen waar je liever niet aan denkt.

Telpakketten hebben we bij Nafra met talloze soorten afbeeldingen: van dieren, bloemen, planten en landschappen, over stranden en culturen tot kerstmannetjes, grappige dingen, Disney figuren, Kitty, Maya de Bij en zo ongeveer alles wat je verder nog kan bedenken...

Alleen… ben je echt op zoek naar afbeeldingen van schoonmoeders, dan gaan we jou niet kunnen helpen. Die nemen we niét op in de collectie. Sorry maar het is wegens: voor veel vrouwen “te ongezond”.

Telpakketten zijn dé remedie om schoonmoeders die niet van ophouden weten, in geen tijd uit je hoofd te bannen… En euh… véél gezonder dan andere kalmeringsmiddelen ;-)

Bekijk de hele collectie.

Heb je nog nooit een telpakket gemaakt en durf je er niet goed aan te beginnen? Vraag dan nu een gratis mini-telpakketje aan. Zo ondervind je hoe het in zijn werk gaat.

Wens je te reageren op deze blogpost, dan kan je dat hieronder. Je mailadres verschijnt niet op de site.

(Het kan enige tijd duren voor je bericht hier te zien is.)

Reacties

07.10.2017 - Linda

Fantastische mooie ideale tekst gemaakt. Echt nog grappig ook. Je zou voor minder beginnen te borduren

08.10.2017 - Anita DB

Hahahaha ! Fantastisch ! Klopt als een bus ! En dat met die telpakketten werkt inderdaad als kalmeermiddel hahaha

11.10.2017 - Veronique

Tot nu toe heb ik altijd alleen maar handwerk gemaakt waar de tekening al op staat maar merk dat als ik met problemen zit, mijn gedachten toch altijd weer daar naartoe dwalen eens je op automatische piloot bent. Ik kan me wel voorstellen dat het anders is als je dingen maakt waar je moet bij tellen. Je hebt me overtuigd om eens zo een telwerkje te beginnen. Mijn aanvraag voor een gratis pakketje gaat vandaag nog op de post. Ik kijk er al heel erg naar uit wat het effect gaat zijn.

22.12.2017 - Arlette S

Ik werk alleen met opgedrukt werk schema op ....werkt ook ontspannend ... En wat de schoonmoeder betreft denk dat de deur dikwijls gesloten zou blijven .... :-) Maar was 'n vriendelijke hier ....

23.02.2019 - Moniek

Haha, heel herkenbaar! Mijn schoonmoeder is er al jaren niet meer maar wat heeft ze mij het leven zuur gemaakt. Had ik toen maar geweten dat er zo een heerlijke remedie tegen was. Telpakketten heb ik pas leren kennen toen zij er al niet meer was en ik ben er bijna iedere avond mee aan de gang. En het is juist ook, als ik met een probleem in mijn kop zit, dan word ik er even van bevrijd gedurende die tijd. Het werkt ook nog uren door vind ik. Ik slaap daarna altijd beter als wanneer ik een avond niet geborduurd heb.

Reacties