borduurpakketten, knooppakketten en diamond paintings

Goede voornemens voor de komende 12 maanden

Nafra Handwerk - Geschreven op 31.12.2017

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Heb je een druk leven? Ben je gestresseerd? Lijkt het alsof iedereen steeds iets van je wil? Dat ze allemaal hun verantwoordelijkheden zo veel mogelijk naar jou doorschuiven? En lukt hen dat ook? Ben jij altijd diegene die het drukste bezig is terwijl de anderen het gemakkelijk nemen? Krijg je steeds meer berichtjes die je binnen de 5 minuten moet beantwoorden? Geen wonder dat je stress hebt!

Wil je wel eens wat meer tijd voor jezelf? Dan is vandaag de dag om daar wat aan te doen. En dat hoeft niet absoluut op 1 januari te gebeuren. Je kan het hele jaar door een nieuw goede voornemen kiezen voor de volgende 12 maanden, of zelfs alleen maar voor de komende week of maand. Dat is ook al een goed begin.

Een ander leven krijgen waarin plaats is voor wat rust en wat meer tijd voor jezelf, is meestal gewoon een kwestie van een beslissing te nemen. Je kan nu meteen, op dit exacte moment, beslissen dat je iedere dag een half uurtje, of als je al zo dapper bent misschien zelfs een heel uurtje, tijd voor jezelf neemt. En daar begin je dan natuurlijk direct vandaag mee. De mensen rondom jou kunnen je vast wel iedere dag even missen. Al zal je hen waarschijnlijk wel moeten helpen daar aan te wennen. En dat helpen doe je door vol te houden. Je aan je beslissing te houden. Aan de belofte die je jezelf hebt gedaan.

Als je volhoudt, dan zal je omgeving er snel aan gewend zijn. En zal jouw leven er totaal anders uit zien. Je zal veel rustiger worden en alles opnieuw veel beter aan kunnen. Je zal weer meer energie krijgen. Daar vaart ook je omgeving wel bij.

In het begin kan het je moeilijk vallen en heb je misschien de neiging die tijd voor jezelf uit te stellen “tot straks”, wanneer je eerst nog dit doet, en daarna eerst nog dat doet. Denk er op die dagen, dat het wat moeilijker gaat, dan maar even aan dat de kerkhoven vol liggen met onmisbaren.

En hoe vul je dat (halve) uurtje dan? Je gaat het natuurlijk niet gebruiken om “taken” te volbrengen waarvoor je de tijd nog niet hebt gevonden. Je gaat ook niet op je smartphone liggen tokkelen of de sociale media afschuimen om te kijken wie er een foto van zijn middageten heeft gepost. Nee, je zet je telefoon en alle toestellen die je alert houden even uit. Je bent een (half) uurtje onbereikbaar. En wel voor iederéén. Je ziet toch ook Martine Tanghe niet opeens haar telefoon opnemen terwijl ze het nieuws aan het lezen is? Of een chirurg terwijl hij een leven aan het redden is? Als zelfs nieuwslezers en chirurgen onbereikbaar mogen zijn, dan mogen alle anderen dat ook. Of niet? 

O.K., je verklaart jezelf dus een uurtje onbereikbaar. En je gaat die tijd vullen met iets wat je graag doet en waar je rustig van wordt, zodat je batterijen terug opgeladen worden en je nadien weer meer energie hebt.

Misschien is dit wel het uitgelezen moment om iets te beginnen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Iets waarvan je dus nu nog niet eens weet dat je het leuk zou kunnen vinden. Stel je voor dat je zo een ontdekking zou doen ;-)

Iets heel leuks, waarvan wij met absolute zekerheid weten dat het heel effectief is als anti-stress middel, is telpakketten maken. We weten dat het uitermate doeltreffend is, onder andere omdat onze klanten ons dat al talloze keren hebben gezegd.

Weet je niet wat telpakketten zijn? Dan geven we jou daar graag een beeld van. En als het je iets lijkt, maar je durft er toch niet goed aan te beginnen, dan kan je zelfs helemaal gratis een mini-pakketje aanvragen. Gewoon om uit te testen of het iets voor jou is.

Een telpakket bestaat er in dat je symbolen telt op een patroon, en die symbolen, meestal in de vorm van kruisjes, met draad overbrengt op een (blanco) stof, alweer tellend. Lijkt het jou vervelend? Of lijkt het je te eenvoudig om waar te zijn? De truc bestaat er in, dat terwijl je telt, je automatisch gaat concentreren op dat tellen. En je kan niet op twee dingen tegelijkertijd concentreren. Het gevolg is dat er in je hoofd geen plaats is voor muizenissen of andere ongewenste gedachten terwijl je met telpakketten bezig bent. Het maakt je hoofd vrij en je wordt helemaal “zen”…

Een bijkomend voordeel is, dat je er nadien ook nog iets heel moois aan overhoudt ook. Iets dat je zelfs kan wegschenken aan iemand waar je een speciale band mee hebt. Denk maar aan een geschenk voor een geboorte, een huwelijk, een verjaardag, of gewoon als blijk van waardering…

Telpakketten zijn beschikbaar in 4 verschillende moeilijkheidsgraden, van “eerste telpakket”, over “beginners” naar “gevorderden” tot en met “ervaring vereist”. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer concentratie nodig is, en hoe effectiever het als anti-stressmiddel werkt. Vanaf gevorderden wordt het pas helemáál leuk. De tekeningen zijn dan heel wat gedetailleerder, ingewikkelder, en steeds prachtiger. Er zijn heel wat mensen die zulke pakketten maken om ze te schenken aan die speciale iemand. En de ontvangers krijgen ze maar wat graag, omdat ze weten dat het geschenk met plezier is gemaakt, met de hand, speciaal voor hen.

Bij Nafra hebben we een grote keuze in telpakketten, voor alle moeilijkheidsgraden. De tekeningen hebben de meest uiteenlopende onderwerpen. Die gaan van Disney en andere kindertekeningen, over (huis)dieren tot en met bloemen, landschappen, keukenmotieven, vreemde culturen, strand, zee, vakantie,… Noem maar op… Er is nog veel meer als dat. Bekijk hier de hele collectie.

Misschien heb je je nog nooit aan handwerk gewaagd? Misschien denk je dat je het niet gaat kunnen? Dat het in de vuilbak zal belanden en dat je het geld dan beter rechtstreeks in de vuilbak had gegooid? Vraag dan een test-exemplaar aan, geheel gratis. Het spreekt voor zich dat de testpakketjes heel gemakkelijk zijn, en klein. Uitstekend om mee te beginnen, de techniek te leren, en te ondervinden of het iets voor jou is, geheel zonder risico op “nadien spijt van de aankoop”.

Als je het mini-pakketje maakt, en je vindt het leuk, dan kan je daarna zelf een pakketje uitkiezen uit de groep voor beginners. Daar is al heel wat keuze in. En ze zijn al een heel stuk groter, al zijn er ook wel nog kleintjes bij.

Ga je vervolgens verder met de pakketten voor gevorderden, dan heb je nog meer keuze en heb je ook al heel wat meer concentratie nodig om het te maken.

Ware specialisten, die verknocht zijn aan handwerk, en in het bijzonder aan telpakketten, die hebben niet liever als pakketten die gemerkt zijn als “ervaring vereist”.

Wie weet, misschien kijk je binnen twaalf maanden terug op het jaar dat je je leven een andere wending hebt willen geven en je aan een experiment hebt gewaagd, en stel je vast dat je ondertussen zelf ook al bij de doorwinterde handwerkspecialisten bent beland.

In ieder geval, wenst het Nafra-team jou een ontspannend jaar, vol creativiteit, vreugde, voorspoed, en natuurlijk, een allerbeste gezondheid!

Wens je te reageren op deze blogpost, dan kan je dat hieronder. Je mailadres verschijnt niet op de site.

(Het kan enige tijd duren voor je bericht hier te zien is.)

Reacties

02.01.2018 - Vero DC

Bedankt voor de herinnering. Hahaha. Zelf ben ik normaal geen grote fan van voornemens maar deze keer ga ik er toch eens aan meedoen. Ik beslis hier en nu dat ik een maand lang iedere dag een uur tijd ga nemen voor mezelf. Ze moeten maar eens allemaal hun plan leren trekken zonder mij terwijl ik een uur aan het handwerken ben. Nu is het altijd voor en na, als ik eens wat tijd heb en dat moet veranderen! hahaha Nu ga ik mijn ontspanning eerst inplannen en de rest is dan voor als ik eens wat tijd heb. Wat denken jullie daarvan? Hahaha Een gelukkig nieuwjaar en zorg dat jullie genoeg ontspannen dit jaar!!!

12.01.2018 - Bart

Ik zal voor mijn vrouw eens een testpakketje aanvragen. Ze kan wat antistress gebruiken. Ik had haar al voorgesteld om te gaan voetballen maar dat ziet ze niet zitten ;). Misschien is dit meer iets voor haar. Jullie zien mijn aanvraag volgende week wel komen. Hopelijk reageren jullie dan ook snel.

01.06.2018 - Brigitte en dochtertje

Bedankt voor dit leuke initiatief! Ik had een pakketje aangevraagd en snel ontvangen ook. Ik heb het nog dezelfde avond gemaakt. Mijn dochtertje van 9 was er zo door gefascineerd dat ze het per sé ook eens wou doen. Ik heb dan voor haar ook maar een testpakje gevraagd. Ze vond het ook heel leuk om te doen. Omdat we er ons allebei zo mee geamuseerd hadden, hebben we dan samen een paar pakketjes voor beginners uitgekozen en besteld. Een paar bladwijzertjes voor mij (die zijn nadien nog heel nuttig ook want ik lees wel eens graag een boek) en een Minnie Mouse pakketje voor haar. Sedert ze daarmee aan de slag is zit ze wat minder met haar telefoon bezig en dat is een welkome verandering. :) Wat ik ook wel leuk vind, is dat we nu vaak 's gezellig samen aan tafel aan het handwerken zijn, moeder en dochter. Wie had dat ooit gedacht ;) En dat het antistress werkt, dat klopt als een bus. Ik ondervind dat ik er helemaal in op ga en dat ik dan helemaal niet meer aan mijn problemen denk. Het brengt mij geweldig tot rust. Ik kan me goed voorstellen dat het met grotere tekeningen nog sterker werkt. Enfin, ik wou mijn ervaringen maar eens melden. Misschien heeft iemand anders er ook wat aan. Groetjes

Reacties