borduurpakketten, knooppakketten en diamond paintings

Diamond Painting - Disney

Diamond Painting - Disney

Diamant painting: "schilderen" met steentjes

 

18-10-diamond-painting-rond-1000-330.jpg

    

Steentje pakken - Steentje op stof drukken - Klaar! 

Dit is werkelijk pap gemakkelijk ;-)

En het resultaat is schitterend (letterlijk) en prachtig!

De  Disney serie van diamond painting pakketten bestaat uit de Frozen figuurtjes (Olaf, Elsa en Anna), Winnnie the Pooh en zijn vriendjes, Mickey en Minnie Mouse en de prinsessen Cinderella, Snow White, Belle.

Daarnaast is er nog een serie met Hello Kitty.

De "schilderijen" worden gemaakt met ronde "diamantjes". Deze ronde vorm maakt het gemakkelijk om ze op de stof te bevestigen. Vermits ze geen rechte kanten hebben die tegen de andere steentjes moeten geplaatst worden, passen de ronde vormen altijd. Paintings die met vierkante diamantjes worden gemaakt hebben  een licht andere werkwijze.

De diamantjes zijn licht glanzend tot letterlijk schitterend, zonder overdreven te glinsteren. Er kunnen er grotere tussen zitten en er kunnen er bij zijn met een speciale vorm. Dit alles draagt bij tot het adembenemende resultaat. 

diamond-painting-300.jpg

 

Inhoud van een pakket Diamond Painting Disney en Hello Kitty:

- een stevige stof die gedeeltelijk getekend/geschilderd is in kleur en gedeeltelijk symbolen heeft.

- patroon met symbolenlijst (de kleurlegende)

- zakjes (ronde) steentjes in verschillende kleuren

- plastic bakje

- potje was

- pen

- Nederlandse instructies

 

Werkwijze Diamond Painting met ronde diamantjes:

Op de stof zit een speciale plakstof met daarover een laag beschermende folie. Trek die folie er een stukje af, zodanig dat een deel van het patroon kan bewerkt worden.

Kijk welke symbolen je als allereerste tegenkomt op je stof, zoek de corresponderende kleur diamantjes in de kleurlegende. Dat is de eerste kleur steentjes waar je mee begint.

Giet een gedeelte van het zakje steentjes in het bakje en schud er zachtjes mee heen en weer. De steentjes komen dan bijna allemaal vanzelf met de goede kant naar boven te liggen.

Neem het potje was, maak het beschermende laagje een stukje los. Druk de pen licht in de was en sluit het potje terug.

"Prik" met de pen op een steentje in je bakje. Het diamantje zal er aan blijven hangen. Druk het op het bijhorende symbool op de stof. Ga verder met hetzelfde symbool en dezelfde kleur steentjes tot je bakje leeg is. Neem dan een ander symbool met de bijhorende kleur steentjes, enz... Als de pen de steentjes niet meer gemakkelijk opneemt, druk je ze terug even in de was en kan je weer verder. 

Als je er enkele hebt geplakt, druk je ze nog even aan met je vinger. Ondertussen kan je er ook even voorzichtig over wrijven zodanig dat eventueel achtergebleven was verwijderd wordt.

Om het werk op te bergen voor later, doe je de folie er terug over zodat de kleefstof op de stof ondertussen niet uitdroogt. Als je herbegint en er zit nog was opgedroogd en versteend in de pen, prik er dan in met een kopspeld of naald, zodat het door de pen valt (de steel is hol).

Het Nafra-team wenst je veel plezier met je nieuwe hobby! 

 

Naar de collectie Diamond Painting met ronde steentjes.

 

Bekijk ook de collectie met vierkante diamantjes:

190923-vierkant300.jpg

Kies hier je pakketten Diamond Painting met vierkante steentjes.

 

 

Toch liever borduren of knopen? Hier gaat het naar de diverse technieken van handwerkpakketten.