borduurpakketten, knooppakketten en diamond paintings

x Handwerkpakketten en diamond paintings in thema herfst

Herfst: het seizoen met de warme kleuren...

 

Ben jij een creatief iemand?

Krijg je ieder jaar, zodra het 's avonds vroeger donker wordt, zin om de handen uit de mouwen te steken en iets moois te maken?

Maak je het thuis graag gezellig en warm, vooral als het buiten nat, koud en guur is?

 

Iedereen die graag creatief bezig is, maakt van de herfst hét seizoen om de creativiteit weer volop te laten ontwaken. En daar zijn de prachtige, warme kleuren niet vreemd aan. Deze oker-, bruin- en kaki tinten brengen ook direct een gezellige sfeer in huis, eender of je ze als loper op de kast legt, er als tafelkleedje de keuken mee opfleurt, als tapijt op de grond of als kussen in de zetel legt, of als wanddecoratie gebruikt. 

Succes is gegarandeerd, ook bij je bezoekers.

Bij velen is het ook het perfecte moment om eens iets nieuws aan te vatten. Aan verschillende technieken geen gebrek. 

Wat het meest gemaakt wordt, zijn...

 

Borduurpakketten met telpatroon:

 

pag6.jpg

Telpakketten: borduren met telpatroon. Heb je het nog nooit gedaan en zou je graag eens je tenen in het water steken? Dan kan je een gratis mini-testexemplaar aanvragen. Maar lees eerst even wat een telpakket eigenlijk is en hoe het je stress-level naar beneden haalt.

 

De  poesegeltjeseekhoorntjes en uilen van de foto hierboven hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Hoe makkelijk of moeilijk een pakket juist is, staat bij elk pakket (in de omschrijving) afzonderlijk aangegeven. 

Deze moeilijkheidsgraad is ingedeeld in:

1. geschikt als allereerste telpakket

2. geschikt voor beginners

3. voor gevorderden

4. ervaring vereist

 

pag4.jpg

Zonnebloemen: Van opbeurende zonnebloemen hoef je niet enkel kortstondig in de tuin te genieten. Hang ze aan de wand in je woonkamer en je wordt er het hele jaar vrolijk van.

In de herfst wordt ook  de laatste oogst binnengehaald en ook dat kan veel kleur in je huis brengen.

 

pag7.jpg

Ook  theenappen en lopers kan je met een telpatroon in herfstsfeer maken.

 

pag3.jpg

En niet te vergeten de  landschappen die in rust gaan en de pompoenen die de "porches" kleur geven want herfst is ook het seizoen van Halloween . En de uil? Die keurt het allemaal goed...

 

Wil je liever niet te veel concentreren maar eerder je gedachten de vrije loop laten, of zelfs T.V. kijken, terwijl je handen druk in de weer zijn? Dan kan je...

 

Kruissteek borduren op voorgeschilderd stramien:

 

pag1.jpg

Voorgeschilderd stramien om in kruissteek te borduren, voor diegenen die wel graag naald en draad hanteren maar daarbij niet graag veel concentratie nodig hebben. Dit kan je ook doen terwijl je met anderen babbelt, of T.V. kijkt.

Van deze  vosjeshertjes en uilen, die tussen de paddenstoelen stoeien, kan je een kussen maken, maar je zou ze ook kunnen inlijsten en aan de muur hangen. Laat je creativiteit de vrije loop...

Ga je er een kussen van maken? Dan kan je er, om het af te werken, een oud en versleten kussen instoppen, of restanten van stoffen, breiwol, zelfs oude panty's en sokken kunnen dienen als vulling. Zo doe je aan recyclage en spaar je het milieu en de planeet. Heb je dat allemaal niet in huis? Bestel er dan ineens een  binnenkussen bij, samen met de kussenrug. Zo heb je direct alles bij elkaar om je kussen volledig af te werken.

 

Knopen op voorgeschilderd stramien:

 

pag2.jpg

Voorgeschilderd stramien om te knopen: Kan ook al rustig bij de T.V. gebeuren en is eveneens geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Deze collectie bevat tapijten, wandtapijten en kussens: allemaal  knooppakketten die je maakt met voorgeknipte draadjes op een stramien dat in kleur geschilderd is. De knoophaak zit inbegrepen in het pakket. Hoe je een knoopkussen of -tapijt begint en afwerkt vind je in onze blog met handwerktips.

 

Ben je wel graag creatief bezig maar doe je liever eens iets waar geen draad, naald of haak aan te pas komt? Wat dacht je van...

 

Diamant schilderen op voorgedrukte stof:

Kliederen met verf en overal vlekken maken die je niet meer weg krijgt? Nee hoor, dit heeft eigenlijk niets met schilderen te maken. Wat het dan wel is? Een heel leuke hobby die iedereen kan uitoefenen, klein (vanaf 8 jaar) en groot, man en vrouw, meisje en jongen...

 

pag5.jpg

Diamantschilderen, oftewel diamond painting: Steentje pakken, steentje op de stof drukken, klaar! Er zijn pakketten met vierkante en met ronde steentjes (diamantjes). Diamond painting is heel gemakkelijk en ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Heb je het nog nooit gedaan? Neem dan even de uitleg en tips door voor je begint. (klik op de links hierboven en ontdek hoe het in zijn werk gaat)

 

Het Nafra-team wenst jou en je familie een warme, gezellige en creatieve herfst...