borduurpakketten en knooppakketten

Wie zijn wij? - 1

Nafra - waar het wel-zijn van de mens centraal staat

 

Er is veel te veel stress in de wereld. Een mens moet van alles en nog wat. Iedereen verwacht wat van je en je moet het de anderen altijd naar de zin maken. En het wordt steeds erger. Maar... 

Je hebt ook recht op "mij-tijd". Tijd waarin je al je problemen, en die van de anderen, even opzij zet om jezelf weer op te laden met nieuwe energie, om je hoofd vrij te maken. Zo krijg je het gemakkelijkste nieuwe inspiratie. En inspiratie leidt tot oplossingen voor de schijnbaar onoplosbare uitdagingen waar je mee te maken hebt.

Wanneer Einstein werd geconfronteerd met zo een schijnbaar onoplosbaar probleem, liet hij het los en ging mediteren. Daarna kwam het antwoord dikwijls vanzelf. 

Handwerken (vooral telpakketten maken) is ook een vorm van meditatie: Je ontspant je lichaam. Je ontspant je hoofd, maar wel op zodanige manier dat je niet jezelf dwingt gedachtenvrij te worden. De ontspanning komt vanzelf. Je concentreert je simpelweg op iets totaal anders, op iets waar je plezier aan hebt, iets waarmee je misschien ook iets nieuws leert. Dat vormt dan wel een uitdaging, maar van een totaal andere soort dan je gewend bent. Je hersenen gaan er op een heel andere manier mee om. En jij ontspant...

Terwijl je ontspant, creëer je iets moois, waarmee je ook bewondering zal oogsten van anderen, eens het stuk af is en ergens in huis een plaatsje heeft gekregen. Of wanneer je het als geschenk geeft aan iemand die je dierbaar is. Het geschenk wordt geapprecieerd want de ontvanger weet dat het met liefde is gemaakt, speciaal voor hem of haar. En jij brengt al handwerkend meer wel-zijn in je leven. 

Jouw welzijn en dat van al onze andere klanten, is de bestaansreden van Nafra, een kleine familiezaak met slechts 3 vennoten, die gevestigd is in het Vlaams-Brabantse Londerzeel. Hier kan je, als je dat wil, onze hele geschiedenis vanaf de start nalezen.

Wil je weten wat anderen denken over handwerk en wat het voor hen doet? Lees de ervaringen van enkele van onze klanten, die zo vriendelijk geweest zijn, hun gedachten te willen delen met anderen.