borduurpakketten en knooppakketten

Wat is een telpakket?

Telpakketten: heel effectief als anti-stress middel. 

Een telpakket bestaat er in dat je symbolen telt op een patroon, en die symbolen, meestal in de vorm van kruisjes, met draad overbrengt op een (blanco) stof, ook al tellend. Lijkt het jou vervelend? Of lijkt het je te eenvoudig om waar te zijn? De truc bestaat er in, dat terwijl je telt, je automatisch gaat concentreren op dat tellen. En je kan niet op twee dingen tegelijkertijd concentreren. Het gevolg is dat, terwijl je met zo een telpatroon bezig bent, er in je hoofd geen plaats meer is voor muizenissen of andere ongewenste gedachten. Het maakt je hoofd vrij en je wordt helemaal “zen”…

telpakket01.jpg

Naast het ontspannend effect hebben ze ook nog een bijkomend voordeel, namelijk dat je er nadien nog iets moois aan overhoudt ook. Iets dat je zelfs kan wegschenken aan iemand waar je een speciale band mee hebt. Denk maar aan een geschenk voor een geboorte, een huwelijk, een verjaardag, of gewoon als blijk van waardering…

Telpakketten zijn dus eigenlijk borduurpakketten. Maar niet van de ouderwetse soort ;-) 

   

Borduurpakketten met telpatroon: jong en hip


Bij de woorden "borduren" en "borduurpakketten" komt bij nogal wat mensen spontaan een beeld naar boven van een omaatje met haar staalgrijze haren in een knotje achter op haar hoofd vastgespeld, een (knijp)brilletje op de neus en een warme sjerp om de schouders en rug, zittend in een schommelstoel, met een borduurwerkje in de hand.

Dat mag dan een zweem van nostalgie oproepen aan de romantiek van weleer, de hedendaagse borduursters zien er meestal niet als een grijs omaatje uit. Dikwijls zijn het jonge mama's die een druk leven hebben. Om tot rust te komen tussen alle drukte door maken ze telpakketten voor de baby- of kinderkamer, kruidenzakjes om de kleerkast een frisse geur te geven, of die als decoratie bovenop een kast in de eetkamer of keuken gezet worden, bladwijzers met een hond of kat om in hun favoriete boek te leggen, noem maar op... 

 

Ook kinderen, en ja, zelfs tieners die creatieve vingers hebben, nemen graag een telpakket in de hand om te ontspannen. Het helpt hen ook even te ontsnappen aan de alomtegenwoordige schermen-en-toetsen-toestellen die de moderne mens almaar meer stress bezorgen.

Telpakketten maken is een van de populairste handwerktechnieken. Ze danken hun populariteit vooral aan het feit dat je er zodanig moet op concentreren, dat alle andere dingen automatisch naar de achtergrond verdrongen worden. Zo lang je aan een borduurwerk met telpatroon bezig bent, bestaan al die zorgen en ergernissen even niet meer. En daardoor ontspant die warboel in je hoofd en word je rustig en kalm.

 

Je gedachten op tijd verzetten brengt je ook nieuwe energie en inspiratie om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar je mee te maken hebt. 

Ook Einstein, toch niet de eerste de beste, wist het al te vertellen: Wil je een oplossing vinden voor een moeilijk probleem, dan helpt het niet dat je er de hele tijd aan zit te denken. Je zal veel sneller een antwoord vinden als je het even los laat en je hoofd ontspant door je op totaal andere dingen te concentreren.

 

Voor elk wat wils


Borduurpakketten met een telpatroon heb je in alle stijlen, soorten en onderwerpen. Voor iedere smaak en voor ieder interieur vind je wel iets dat past, hedendaags, modern, klassiek, retro,.... 

En voor iedere kamer: van de baby- en kinderkamer, over hall, keuken en woonkamer,.. 

Enz., enz,... 

   

Van makkelijk tot moeilijk

Telpakketten zijn beschikbaar in 4 verschillende moeilijkheidsgraden, van “ eerste telpakket”, over “beginners” naar “gevorderden” tot en met “ervaring vereist”. 

Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer concentratie nodig is, en hoe effectiever het als anti-stressmiddel werkt. Vanaf gevorderden wordt het pas helemáál leuk. De tekeningen zijn dan heel wat gedetailleerder en ingewikkelder. Hoe moeilijker ze worden, hoe prachtiger en hoe effectiever als ontspanningstechniek.

Er zijn heel wat mensen die zulke pakketten maken om ze te schenken aan die speciale iemand. En de ontvangers krijgen ze maar wat graag, omdat ze weten dat het geschenk met plezier is gemaakt, met de hand, speciaal voor hen.

 

Je kiest een onderwerp dat bij je past

 

Bij Nafra hebben we een grote keuze in telpakketten, voor alle moeilijkheidsgraden. En in de meest uiteenlopende onderwerpen. 

borduurpakketten met telpatroon in diverse onderwerpen

Die gaan van Disney en andere kindertekeningen, over (huis)dieren tot en met bloemen, landschappen, keukenmotieven, vreemde culturen, strand, zee, vakantie,… Noem maar op. Er is nog veel meer dan dat. 

Bekijk hier de hele collectie.

  

Wie niet waagt... die vraagt

Misschien heb je je nog nooit aan handwerk gewaagd? Misschien denk je dat je het niet gaat kunnen? Dat het in de vuilbak zal belanden en dat je het geld er dan beter rechtstreeks in had gegooid? Vraag dan een test-exemplaar aan, geheel gratis

Het spreekt voor zich dat de testpakketjes heel gemakkelijk zijn, en klein. Uitstekend om mee te beginnen, de techniek te leren, en te ondervinden of het iets voor jou is, geheel zonder risico op “nadien spijt van de aankoop”.

 

Gewikt, gewogen, en leuk bevonden...

Als je het mini-pakketje maakt, en je vindt het zo leuk dat je meer wil, dan kan je zelf een pakketje uitkiezen uit de groepen " een eerste telpakket" en "geschikt voor beginners". Daar is al heel wat keuze in. En ze zijn al een heel stuk groter, al zijn er ook nog wel kleintjes bij.

Een borduurpakket met telpatroon voor beginners

 

Ga je vervolgens verder met de pakketten voor gevorderden, dan heb je nog meer keuze en heb je ook al heel wat meer concentratie nodig om het te maken.

borduurpakketten met telpatroon voor gevorderden

 

Ware specialisten, die verknocht zijn geraakt aan handwerk, en in het bijzonder aan telpakketten, die hebben niet liever als pakketten die gemerkt zijn als “ ervaring vereist”. 

borduurpakketten met telpatroon - ervaring vereist

Wie weet hoor jij binnen een jaartje ook wel bij die laatste groep, ook al kan je je dat op dit moment misschien absoluut nog niet voorstellen. 

In ieder geval, wenst het Nafra-team jou een ontspannende tijd, vol creativiteit en vrij van stress...

Hoe je  aan een telpakket begint leer je hier.

Wat de klanten zo  leuk en ontspannend vinden aan telpakketten kan je hier nalezen.