borduurpakketten en knooppakketten

Een Secret Stitch Along of een Sneak Peek Secret Stitch - Wat is het verschil?

Nafra Handwerk - Geschreven op 12.12.2022

   

Wat is het verschil tussen een Secret Stitch Along en een Sneak Peek Secret Stitch?


Een Secret Stitch Along en een Sneak Peek Secret Stitch hebben een paar dingen gemeen:

- Het zijn allebei borduurpakketten met telpatroon.

- Je weet niet op voorhand wat je gaat borduren. Je begint eraan en stap voor stap wordt duidelijk wat het wordt. 

- Het enige wat je op voorhand weet is het thema.

- Er zit geen foto in je pakket.

En daar eindigen de gelijkenissen.

 

Wat is een Secret Stitch Along?

Bij een Secret Stitch Along staat de start- en einddatum vast. In het pakket zit alleen maar je stof + draad + naald. Het patroon zit er niet bij. Dat wordt via e-mail in delen toegestuurd aan alle deelnemers. Iedereen krijgt elke week een nieuw deel van het patroon, telkens op dezelfde dag. Je borduurt een SSA dus eigenlijk in groep, alhoewel je niet fysiek bij de anderen bent. Iedereen borduurt wel in dezelfde week hetzelfde deel van een patroon. Maar...

Terwijl de ene misschien een hele namiddag borduurt, en dat iedere dag, borduurt iemand alleen 's avonds een uurtje. Nog iemand anders zal alleen in het weekend borduren. 

Diegenen die vinden dat het te snel gaat, kunnen zich daarover nogal eens zenuwachtig beginnen maken. Dat is nu niet bepaald de bedoeling van handwerk... 
Voor bepaalde anderen kan het niet snel genoeg. Die vinden een Secret Stitch te traag vooruitgaan en maken dan, tussen de delen door, ander handwerk omdat het nog dagen duurt eer het volgende patroondeel in de mailbox valt. 

Bij een Sneak Peek Secret Stitch treden deze problemen niet op.

 

Wat is een Sneak Peek Secret Stitch?

Net zoals bij een Secret Stitch Along wordt het pakket geleverd zonder foto. Een patroon zit er wel in, zij het in een ongewone vorm. Het eerste deel + de uitleg zit los in je pakket. De overige patroondelen zijn apart verpakt. Zodra je het eerste deel geborduurd hebt, neem je het volgende deel uit die aparte verpakking en je sluit ze weer. Zijn er tussendoor bijkomende instructies nodig, dan vind je die tussen de patroondelen.

Een Sneak Peek Secret Stitch borduur je dus volledig op je eigen tempo want het patroon heb je van in het begin, volledig in je bezit. Omdat je niet op vervolgdelen hoeft te wachten kan je dus zelf bepalen hoe snel of hoe traag je vooruitgaat. 

Wat je op voorhand wel weet is het thema, de afmetingen en welke steken gebruikt worden. Je krijgt ook de kleuren te zien + een stukje van het patroon (vandaar "sneak peek").

De eerste Sneak Peek die uitgekomen is, heeft als thema "dieren". Hier kan je hem bekijken en bestellen. Voor de stof kan je kiezen tussen Aïda (1 blokje is 1 kruissteek) en Evenweave (2 stofdraden omhoog en naar de zijkant is 1 kruissteek). 

De 2de uitgave heeft als thema "tuin". Dit is een pakket dat boordevol verrassingen zit. De ene na de andere komt tevoorschijn. Ook dit pakket is verkrijgbaar in de twee soorten stoffen.

Update maart 2023: Nummer 3 is uit.  Ook deze Sneak Peek heeft als thema "tuin" maar hij is heel wat kleiner dan uitgave 2 en de achtergrond blijft onbewerkt.  Heb je nog nooit een geheim borduurpakket gemaakt en zou je het toch graag eens doen?  Dan is dit een prima startplaats.  Ook bij deze derde kan je weer kiezen tussen Aïda en Evenweave stof.  Jij kiest op welke stof je het liefste borduurt.

 


 

Hou je niet zo van verrassingen? Weet je toch liever op voorhand wat je gaat borduren? Dan kan je beter uit de traditionele collectie kiezen.

de hele collectie handwerkpakketten

Naar de hele collectie handwerkpakketten.